Schaduwwerk weekend voor vrouwen

Geplaatst op: 22-04-2021
Schrijver: VrouwenWijs

Ga je mee een weekend lang verduisteren? Om onze schaduwkant te kunnen integreren moeten we de diepte van het donker in. We werken met mythen en verhalen, ceremonie, sjamanistisch werk, reflectie en deelrondes. We doen dit op de prachtige locatie van de Hof van Axen in de Drentse bossen.

 

Schaduwwerk weekend voor vrouwen door Vrouwenwijs

 

Eeuwen lang zijn er pogingen gedaan om het vrouwelijk donker te vernietigen. We zijn verbrand als heksen, tot dragers van de erfzonde gemaakt, in korsetten gesnoerd en als hysterisch bestempeld. Veel vrouwen hebben nog steeds ‘brandstapel angst’. Het vrouwelijk donker huist onder andere in je verlangens die er niet mogen zijn, in je stem die niet gehoord wordt. Het is je menstruatie pijn, de kracht die huist in het baren, in ongebonden zijn en seksueel vrij. In onze maatschappij ligt de nadruk op het licht. We willen groei, vooruitgang en winst. De kwaliteiten van het donker worden veelal als een last of achteruitgang gezien. Hoe gaan we om met het donker binnen en buiten ons?

 

Het onderzoeken van je eigen donker, ookwel schaduwwerk genoemd, vraagt om het verkennen van wat diep begraven is of van kracht ontnomen, van wat taboe is of verboden terrein. Uitdagende tijden zoals een pandemie houden ons een spiegel voor over hoe ons eigen donker in relatie staat tot het collectieve donker van de mens. Vrouwen hebben van nature een relatie met het donker maar daar is niet altijd ruimte voor in onze wereld.

 

Als we als mensen en maatschappij het natuurlijke cyclische leven willen omarmen, dan is het van belang dat de nachtzijde of schaduwzijde weer een plek krijgt in onze wereld. Om de grote cyclus als evenwichtig geheel te kunnen benaderen is het nodig om (weer) te leren zien in het donker en het donker te omarmen. Het gaat hier niet over een dominantie van donker maar over het donkere integreren in onze levens en het de volwaardige en rechtmatige plek teruggeven. Een herwaardering voor het donkere zodat beide kwaliteiten en energieën in balans kunnen zijn.

 

Ga je mee een weekend lang verduisteren? Om onze schaduwkant te kunnen integreren moeten we de diepte van het donker in. We werken met mythen en verhalen, ceremonie, sjamanistisch werk, reflectie en deelrondes. We doen dit op de prachtige locatie van de Hof van Axen in de Drentse bossen.

 

Vrouwen die eerder de ‘Werken met het vrouwelijk donker’ cursus gevolgd hebben bij Vrouwenwijs zullen hier naast herhaling en herkenning ook verdieping en verrijking vinden.

 

Praktisch

 

Data: Vrijdag 5 November 17:00 tot en met zondag 7 November 17:00.

Locatie: Hof van Axen in Witteveen, Drenthe.

Investering: E370,-  (Je kan je deelname boeken via de webshop van Vrouwenwijs).

Inclusief: overnachten op een tweepersoonskamer, heerlijke vegetarische & biologische maaltijden (slapen op een eenpersoonskamer en huren van linnengoed kan in overleg voor meerprijs).

Zelf meenemen: beddengoed, handdoek, notitiespullen, sloffen/dikke sokken, een sjaal of blinddoek om je ogen mee te kunnen verduisteren.

 

Annulering, betaling & corona

 

Mocht de cursus vanwege corona maatregelen worden afgelast dan zal deze worden verplaats. Je mag kiezen of je je inschrijfgeld terug wilt of dat je meegaat naar de nieuwe data. In het geval dat je zelf je inschrijving wilt annuleren dan is het mogelijk om het cursusgeld terug te krijgen mits er iemand op de wachtlijst staat die jouw plek wil innemen.

 

Sfeer impressie van de Hof van Axen.

 

Bewerkt door VrouwenWijs op 31-05-2021 16:05

Deel deze pagina
Reageer